Õseid
Őseid
Származásod titka örök
Őseidet homály fedi
Néped finnugor, vagy török
Meglátni ezt nem engedi
Ötvözték az arcod, nyelved
Őshazád talán az Altáj
A lovaid Itt legeltek
Magyar vagy és fennmaradtál
Hegyek, sztyeppék mindent tudnak
Ott vonultak törzsek, népek
Nyoma maradt zegnek-zúgnak
Kőbe vésett emlékképek
Eredeted őrzik szavak
Nevek, mondák, mesék, regék
Kutasd múltad, ne csak javak
Fogyasztója-rabja legyél
Őstudatod szintén tudat
Révülj, álmodj, nézzél hátra
Tömjed be a sötét lyukat
Lelked lesz tudásod sátra
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.