Százezrekért
Százezrek akarnak egy új, nagyobb lakást.
Százezrekbe kerül minden négyzetméter,
tízmillió alatt nincsen rendes vétel. --
A hitel-reklám kikre gyakorol hatást?
Spekulánsok itt már felverték az árat,
bezsebelve forintot, öjrót és dollárt.
Eladó, bank, s állam ebből tényleg jól járt. --
Kilincstelen ember verjen fel egy sátrat!
Százezrekért küzdve, vajh kinek falaznak
kampányoló pártok és lángoló elmék?
Elkábítva népet, eladják az eszmét. --
Ingyen kaphat lakást, akit beszavaznak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.