Kisgyerek voltam és négykézláb másztam,
Azután később már két lábra álltam.
Két lábbal futottam, másztam hegyeket,
Ameddig bírták, ameddig lehetett.
Mert a két lábam egyszer csak megkopott,
Harmadik lábamként kaptam egy botot.
Most így járok-kelek, pardon, kocogok.