Istenbe vetett hitünk
Kedves Barátom!
Megint írtam egy verset.
Szokás szerint neked küldöm el először. Ennek a versnek is van története.
Autóvezetés közben beugrott egy sor: " Istenbe vetett hitünk kikel."
Elképzeltem, ahogy kikel a hit, ahogy terem, erős terméssel.
Számítógép közelbe érve leírtam az első sort és hozzá a többit.
Filozófikusnak találod? Talán egyszerűen tetszik, vagy talán nem?
Egy biztos, belőlem jött ez a vers.
Egy köztiszteletben álló nagytiszteletű,
Akinek korábbi "istenes" verseimet elküldtem,
őszinte istenkeresésnek tartotta őket.
Üdvözlettel Feri
Istenbe vetett hitünk
Istenbe vetett hitünk kikel.
Élünk, mert nekünk is élni kell.
Gondozzuk és ápoljuk hitünk.
Másokon, magunkon segítünk.
Istenbe vetett hitünk terem.
Gyümölcse a jóság, s türelem.
Kik utánunk jönnek, jöhetnek,
Gondolkodnak, hisznek, s követnek.
Istenbe vetett hitünk erős.
Ő az ismeretlen Ismerős.
Amikor bajban botladozunk,
Felemel, Hozzá igazodunk.
Istenbe vetett hitünk kísér.
Mutatja, a létünk mit is ér.
Örökkévaló a valótlan?
Hinni kell a Mindenhatóban!
2005.04.29.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.