Tanár Úr
Kedves Barátom!
Ma váratlanul beállított irodámba a Tanár Úr, akiről neked még nem tettem említést.
Pásztor tanár urat 1969 óta ismerem, azóta tart köztünk a tanár-diák kapcsolat, barátság.
Akkor én a Középiskolai fiú diákotthonba jártam, ahol a budapesti fizikai dolgozók tehetséges gyerekeit készítették fel az egyetemi felvételire. A kolesz egy újszerű kezdeményezés volt.
Tanár Úr pedagógus, irodalomtörténész és hazafi.
(N.B. ez utóbbi nála nem foglalkozás, ő nem hivatásos hazafi).
Nevében a Dr.-t lecserélte az M. betűre, az M. betű megyaszói származására utal.
Talán a Megyaszó szomszédságában fekvő Monok (Kossuth szülőhelye) miatt vállalta fel még a rendszerváltás előtt Kossuth emlékének ápolását, megalapítva a Kossuth alapítványt. Életútjának általam ismert hosszú szakaszára felnézek.
Tanár Úr nagyjából ismeri a verseimet, szereti, mert szólnak valamiről, mondanak valamit.
Adjon a Jóisten neki egészséget!
Megígértem neki egy verset. Gyorsan PC-re vetettem a verset, mert felkavarta a múltat ez a találkozás.
Már előre szólok, hogy a homoki pipitér egy egyszerű mezei alföldi fehér virág.
Üdvözlettel Feri
Tanár Úr
M.Pásztor Józsefnek Öcsitől
Tanár Úr kérem! Köszönöm,
mit értem tett és tesz.
Befolyásolta ösztönöm.
Énemben van és lesz.
Tanár Úr! A kolesz-évek,
mint a ginszeng gyökér -
erőt adtak, s amíg élek,
hatásuk elkísér.
Tanár Úr kérem! Összetart
minket az Ön szeme.
Találkozásunk felkavart.
Arcán van jelleme.
Tanár Úr! Mai szocdemek
nem tudják, ki mit ér.
Elvesznek régi érdemek.
Szegfű, s nem pipitér.
Tanár Úr drága! Egy magyar
emlékét ápoló konok.
Kossuth díjat Ön nem akar,
de büszke lesz Önre Monok
2005.04.26.
Bartha Ferenc alias Öcsi
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.