Gyermekkor
( Molnár Ferenc barátomnak )
Iskola, tanulás, de nincsen lábbeli
Kint háború zajlik, zűrzavar bábeli
Németek elmennek, jön a ruszki Iván
Uraság elpucol, a nép földet kíván
Öt holdon megélhetsz lóval és tehénnel
Ne téveszd össze a kulákot szegénnyel
Küzdelem, túlélés, az élet goromba
Gyógyírért szakadtan nem mehetsz templomba
Éhesen nézheted gyermeked mint eszik
Nem ad a Jóisten minden nap reggelit
Szegénység bugyrában pokollá lett élet
Ártatlan parasztra kiszabott ítélet
Lehet fiad később mérnök, tanár, főnök
Lelkében a tartást föld adja, s az ősök
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.