a teremtés
az idő eljött
a kerekek forogtak
egymásba illeszkedtek a fogak
adták tovább a lendületet
a tél a tavasznak a tavasz nyárnak
mindig körbe megjósolható ütemben.
aztán a tettek cselekvőkre talaltak,
a tervek megálmodóikra
és világra küzdötték magukat
az előzmények nyüzsgő idejéból.
molekulák láncai fonódtak egymás köré
mint kagyló és gyöngy szenvedése fonja
egymást körül
mert nem való szenvedés nélkül
semmi, nincs boldogság és halál nélkül
egyetlen atom sem.
huzalok reszkettek összeláncolva a földrészeket
ezüst rakéták sok tizedes pontossággal kalkulált
könnyed pályákon zizzentek az égbolt felé
jeltelen fenyegetések suhantak nesztelen elektronsugarakon.
áram, energia lövelt az égre és szerte-szét minden irányba
összeroppanó és születő csillagok fotonmilliárdjai kint és bent,
a föld mélyén és az űrben, a testben és az agyban .
ingák lendültek előre a felhúzott öraszerkezetekben
okok és előfeltételek és következmények
önmaguk alkotta láncokat húztak s vontak önnön hullámhosszukon rezegve
önmagukat mérő számlálók forogtak ciripelve, követvén a reprodukció ciklusait
és reggel lett és este
és születés jött halálra, öröm jött bánatra,
hogy ismét meglendülhessen mindegyik kerék.
az angyalok kórusa elhalkult,
csak hogy újabb, minden korábbinál zengőbb hangra fakadjon
isten molekulákat ragasztott össze, hogy szétszedje ismét.
nem történt semmi, valami történt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.