Erkölcstelen világ
Erkölcstelen a nincstelen,
Ha néhanapján lop?
Világra jött és kénytelen
Túlélni holnapot.
Ha túléled a zord telet,
Reményt hoz a tavasz.
Nem látszik a lehelet
És már ez is vigasz.
Ha nincsen pénz, úgy nincs fedél.
Élhetsz a szabadban.
Műanyag zsák a szemfedél,
Ha kimúlsz magadban.
Ha gazdag vagy, tatarozol.
Nem gond egy új fedél.
Néha napján adakozol,
Ha aggódsz lelkedért.
Milliárd kell, nem kell erkölcs!
Taposhatsz, gázolhatsz.
Mindig legyen, amit elkölts!
Amiből mázolhatsz.
2005.03.17.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.