Nyomorék dal
Nyomorék dalban lüktet a vér,
Mint tébolyult agyban maradék remény.
Elveszett álom körötte minden,
Nyomorék bálon táncol az Isten.
Ropog a padlón a hófehér csont,
Szemében vádlón virágot bont
Kárhozott sorsunk, mit rontottunk rég,
Pénzéhes voltunk lelkünkben ég.
Csak táncol a csonton, bőszen az Isten,
A valón hogy rontson, esélye sincsen
Kezünknek, a szívnek, nyomor léleknek,
Elfeledett hitnek, komor éveknek.
Ropja csak ropogva táncát az Isten,
Eltörli morogva mennyei szinten
Művét, ami romlott, féreg rágta lett,
Kapzsiságban bomlott ember- népemet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.