Merengés
Lelkes Miklósnak
Próbáltam már megtudni a világ képletét.
Ez valami egészen más, mint egy bankbetét.
Ha lekötöd a pénzedet, kapsz rá kamatot,
s kamatlábból a hozamot kiszámíthatod.
Derült estén nézegettem három csillagot.
A libasor-csillagképem utat mutatott.
Amíg ott van, amíg látom, nem eshet bajom?
Csillagot még nem bombáztak...Bízhatok vajon?
Csillag-világ, élet-csillag, merengek ezen.
Honnan jöttem, meddig vagyok, hova érkezem?
Csillagászok csillagésszel ha megmondanák,
képletesen mitől omlik össze a világ...
Bennem sokszor összeomlott, s újra összeállt.
Megkérdezték fentről tőlem: elég? jössz-e át?!
Itt vagyok még, képletekre sokszor képtelen.
Formulám lesz fekvő nyolcas, véges végtelen.
2005.02.14.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.