ágyadon alszol csendesen
kisimult arcodon árkok
a szemed alatt futnak
bennük gyűlik össze
örömöd és gondod
a félbeszakadt álmok
szintén odajutnak
ott ad jelt először
jövendő porontyod
ha sokáig nézem
kitartón kémlelem
bennük teljes lényed
valódat meglelem
magamat is látom
véletlen-megjelent
téged imádón
nappal és éjjelen