Az én unokám
Etus!
Krisztián!
Balázs!
Hol vagytok?
Az én unokám alszik
gyógyul már.
A vérkép, mint térkép:
eligazít.
Profi tájfutóként
olvassuk jeleit,
S tétova gondolatainkat fölaggatjuk
a fehérvérsejt,
a haematokrit
és a trombociták fogasaira.
Etus!
Krisztián!
Balázs!
Hol vagytok?
Az én unokám alszik
gyógyul már?
Etus!
Krisztián!
Balázs!
Hol vagytok?
Az én unokám alszik
gyógyul már?
A folyosón lassan amortizálódó,
gondosan becsomagolt ágytálmosó
és infúziós állvány között
igyekszünk egymás tekintetéből
bíztatást remélni.
Etus!
Krisztián!
Balázs!
Hol vagytok?
Az én unokám alszik
ugye gyógyul már?!
Etus!
Krisztián!
Balázs!
Hol vagytok?
Az én unokám alszik
ugye gyógyul már?!
S a testetlen félelmet
noteszom lapjaira írva
keltem életre,
hogy át- meg áthúzva, sorokba rendezve
zárhassam versbörtönömbe.
Etus!
Krisztián!
Balázs!
Hol vagytok?
Az én unokám alszik
gyógyulj már!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.