Balul sikerült
Amikor még nem volt sárga irigység
S az ember szemében nem gyúlt zöld láng
Mikor még nem szégyellte Isten előtt magát
S a tudása elégséges volt az életben maradáshoz
Élt bogyókon, nem gyilkolta saját fajtáját
Béke, boldog naivság uralta a földet
Akkor jött a hazugság először a kígyó száján
Szórta Éva fülébe a kételkedés csíráját
S megszületett a jaj
Másként lett volna ha a Teremtő
Időben közbelép?
Szabad akarata jobb lett volna ha nem létezik?
Nem rabságot szánt Isten az embernek
Büntetésből hagyta magára
S az ember most eseng különböző istenekhez
Ezzel is gyűlöletet növesztve ember és ember között
Jajok milliárdja úgy tűnik érzéketlen fülekig jut csak el
Terjed a káosz vírusként szaporodva
Nem immunis az ember ellene
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2024-11-14 12:18:14
Utolsó módosítás ideje: 2024-11-14 12:22:34