pragmatika
/Vadas Tibor kitörölt verse kapcsán/
most e szóra megcsikordult
agyam rozsdás kereke
egy ilyen szó nagy kihívás
és csábító csemege
pragmatica rég tanultam
a sanctio vele volt
erre viszont ajtót nyitott
fejemben a mesebolt
a szankció immár frissebb
új meséknek alapja
az újkori mesemondók
mindegyike harapja
megváltozó jelentéssel
nem királyi rendelet
emiatt van a háború
ezért vesznek repteret
ezért drága a gázolaj
és a gáz a kazánban
és a drága gyógyszer helyett
kamilla és csalán van
ezért örül osztáskor sok
vénember a kajának
betiltják mert fogatlanok
és csámcsogva kajálnak
ezért tolja kevés fáradt
műtős a sok beteget
nincsen cérna jobb ha sebed
önmagától beheged
ezért nem tud olvasni sok
nyolcadikos a teszten
ezért csökken a nyugdíjam
nem csak az én keresztem
ezért küldtek a pénzemből
szájbarágós levelet
amit nemhogy megfelelni
jól érteni se lehet
hát a pragmatika szóról
ez ugrott be elsőnek
ezt öröklik unokáim
ha majd egyszer felnőnek
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-12-29 18:52:30
Utolsó módosítás ideje: 2023-12-30 08:18:43