Hol az Isten?
Hol az Isten a jóságos,
elaludt tán, vagy csak álmos?
Elfáradt már, kedve nincsen,
hogy lenézzen, megsegítsen?
Megsegítse lent, az embert,
ki hajózza a bajtengert,
minden kínok szelét nyögi,
a fájdalom meg is öli.
Hol az Isten, ember atyja
emberséges erős karja,
mely a bűnöst földhöz veri,
és a jókat felemeli?
Ez a világ csak gazt terem,
nincs szeretet a szíveken,
hol az isten, hol a jóság,
mellyel égő poklot oltsák?
Hol az isten, és hová néz?!
Becsülettel élni nehéz,
kinek álmát munka szövi,
azt az Isten nem becsüli,
dologtalan, semmi tetvek,
vígan élnek, jól keresnek
becsületes rabszolgákon,
kiket meg öl ama álom.
Hol az Isten, ki megmondja,
kinek mi a földön dolga,
aki igazságot teremt,
itt a földön, és odafent?!
Hol az isten, már hogyha van,
rajtunk kívül mi dolga van?!
Megteremtett gyermekei
egymást öli, tizedeli.
Ha van isten, arra kérem,
igazságot verítéken,
becsületen ,munkán tegyen,
s ne legyen szeg tenyereken!
Nincsen imám, csak ez a vers,
lehet kemény, hideg és nyers,
de ha van az égen Isten,
jöjjön le és erősítsen,
minden jónak áldást adjon,
embert igazból faragjon,
fegyvereket mind törje szét,
harcmezőkből virágos rét
legyen, hol az ember élte
boldog fényű, s sötétsége
a halálnak nem terül rá,
jó lenne, ha isten adná!
2023.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-12-13 11:20:01
Utolsó módosítás ideje: 2023-12-13 11:20:01