Széljegyzet
Szörtyögő, krákogó HÉV suhan,
rázza lelkem untalan.
Mellkasomból
emlékek pattognak szerteszét,
fájdalom és gyengeség
fog el,
ahogy szemem
újra szemedbe olvadna
e guruló darabokon át,
de oly fagyos most is,
mint egy örök idő óta.
Tán,
néha könnyebb lenne, hogyha
hagynám, hogy megtapossanak,
hogy széthordjanak,
hogy elfeledjelek,
s tűnjön el
csalfa, csacska látomásod.
Emlékeid azonban lélekdarabok,
félek, ha elfeledlek,
úgy velük együtt én is eltűnök,
nyomtalanul,
élettelen.
Hagyom hát, hogy engem tapossanak,
nevessenek,
gúnyoljanak,
mert földön kúszva,
mint egy bolond
kapkodom utánad.
(2022. márc.)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-05-01 21:20:05
Utolsó módosítás ideje: 2023-05-08 10:47:37