Nem kel
fel a nap,
S nem sugárzik
vágyakat,
Nem fúj
a szél
merengő
felhőt,
Nem dördül
az ég
messzezengőt.
Permet eső
nem mossa
arcomat,
Talán növény
sem serken
a lomb
alatt.
Alkony?
Nem
lopózik
altatatni
kínokat,
S éj sem sulytja
sötéten
arcodat.
A semmi csak mi létezik.
Majd akkor,
ha ajkam ajkadon
remegve létre kél.
akkorlehet
hajnal,
akkor lehet
éj-