Nyaram dallal, zajjal szalad,
arattam, s az asztag marad.
Parkban varjak hada kapar,
aranyban a tarka avar.
Talajharmat lassan apad,
ablak alatt hallgat a pad.
Napra nap halad hamar,
fagy haragja havat kavar.
A fa alatt narancs, alma.
Angyal adta, van hatalma.
Barka, hanga halk harangja
halhatatlan tavasz hangja.