Ébredő berek
Versenyt futnak a télvégi szelek,
nád és fűzhangján üvölt a berek,
hullám ront a partra, dühe csupa jég,
rozsda marta fehér a felkelő vidék.
Kökény tüskéi még fogják a napot,
sugarai festenek véres szalagot,
mely az ágon, és a nád között lobog,
a megtorpant sötét barázdán csorog.
Felszakad az ég, kékje bíbort lángol,
véres kardot fest a lengő fűzfaágból,
mely kíméletlenül le a földre csap,
bár tövis marta testét, de szabad lett a nap.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-02-28 21:27:04
Utolsó módosítás ideje: 2023-02-28 21:27:04