ballaszt...
elpuffogtak a közhelyek
a vihar is elmaradt
hiába minden változatlan
a Kárpátok alatt
aki megvetett az is marad
kegyelmet nem érdemel
a király lova után
csak a sok veréb énekel
és a sok talpnyalónak
munkája rengeteg
fényesednek a seggek-talpak
mert új grófok új hercegek
elvárják a nekik járó
köteles tiszteletet
bár arra is képtelen néhány
hogy megszegje a kenyeret
Herceg, tudom, hogy kecskében rímelek,
ne ródd fel ezt súlyos vétkemül:
tudod, hogy kifelé egyetértek veled,
de még sohasem legbelül.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-08-23 09:59:05
Utolsó módosítás ideje: 2022-08-23 09:59:05