Egy Ratkó-gyerek születése karácsonykor
Karácsony utáni első munkanap
Gyár felé zötyögő tömött villamos
Anyám hasában ringattam magamat
Ülőhely nem volt, s szólt csengő, dallamos
Estére megjöttem, mégse mentem el
Kórházban újságot orvos olvasott
Az idejéből nem sokat vettem el
Konstatáltak, míg elment egy villamos
Pólyából kilógott kicsi-nagy fejem
Kuláknak neveztek tréfásan ezért
Karácsonyfa mellett volt a fekhelyem
Ordítottam, ahogy torkomon kifért
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.