Metszõpontjain átlós igazságoknak
Itt járok, ebben a Körben.
Leskelődöm, van-e új
- van-e ajtó -
De a Kör
a Kör nem ereszt
Metszőpontjain az átlós igazságoknak
találkozom Veled
vele
és mindenkivel
aki a Körben oda-vissza jár
ajtaját keresve
Tegnap már azt hittem, megvan az Ajtó
és itt az Út
De nem
a Kör
a Kör nem ereszt
csak újra új, anyagtalan visszhangtalan szűk folyosófalak
Most épp a Kör ál-ablakain át bámulok ki a távoli tűzre
- már szinte sóhajtalanul
De holnap
holnap újra indulok
járom tovább az önmagukon futó Utakat
S metszőpontjain az átlós Igazságoknak
lehajtott fejjel
szemlesütve
találkozunk megint
Te, én, ők
mindannyian
társaim kik vénülve rójuk
a nem változó
nem újuló
ledöngölt vágy-utat örökkön védtelen
Mi tudjuk, hogy létezik ajtó
hiszen
valahogyan csak bekerültünk ide a fényről!
- Emlékezzetek! Emlékezz! Én emlékezem
Biztos, hogy VAN az az ajtó
egyszer kinyílik nekem tudom
Mondjátok Társaim
- kik vagytok velem a Körben -
Akarom akkor még?
Akarom?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.