Tárgy-súly-zárlat
A szerelemnek jó, ha tárgya van,
és hogyha még nincs, akkor sem tárgytalan.
Miért ne lehetne a tárgy önmaga
(amiként anyag a semmi anyaga)?
A szerelemnek jó, ha súlya van.
Vajon repülhet-e, aki súlytalan?
Lebeghet, ha éppen felkapja a szél
(mondják, hogy elsül olykor a kapanyél).
Szárnyalni más jelent: megválasztani
a sebességet, irányt s mindazt, ami
alannyá teszi a repülő tárgyat
(az ösztön pedig kiterjeszti szárnyad).
Mutatvány helyett kéznél a varázslat.
Két tárgy, két alany. Jó, ha ez a zárlat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-01-03 00:00:01
Utolsó módosítás ideje: 2022-01-03 12:13:31