Január harmincadikán
Reggel, kilenc óra huszonkilenc perc.
A rigó keresi a megfelelő hangfekvést
egy faágon, vagy csak hinni akar
a januári napfénynek, hogy kezdhet
hangolni a tavaszra. Csak hangrügyek.
Téglafalra ír a szél, belekezd, abbahagy,
a fúgákból kisöpri a fagyszagú hajnalt.
Ha lenne versem, most azt olvasnád
és nem ezt, január harmincadikán,
kilenc óra negyvennégy körül.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-03-24 18:27:23
Utolsó módosítás ideje: 2021-03-24 18:27:23