Türelmetlenül viselt
Bizony mondom, fáiról ismerni meg az erdőt.
Avagy tönkjeiről, ha az utolsó szálig kivágták.
És nehéz megvigasztalni Istent, mikor élő-
lánctalp csikorog a magyar vérnarancsokon.
Türelmetlenül viselt hosszú szenvedélyem
nem tanul semmiből. Hány vödör jeges víz
kell még neki, hogy lenyugodjon? És mondd,
jó volna bármire az a dermesztő nyugalom?
Hitetlenségem viszont agyaglábakon áll.
Minden nap kérdően tekint rám: mikor
engedem meg neki, hogy végre összedőljön?
Sok dühöt kell még addig kifújnom magamból.
De eljön a nap, mikor a történet engem kigondol.
S nem szerző leszek, de cím a könyvborítón.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Nyugat Plusz, 2020. tél
Feltöltés ideje: 2021-02-20 11:09:22
Utolsó módosítás ideje: 2021-02-20 11:09:22