Horizont
Elgémberedett, fáradt a horizont,
az éj árnyaitól szennyes a fehérség,
hideg erdősáv- jászolban vajúdva,
új napot szül a ma, felsír a reménység.
Rózsaszín testű fellegek hajóznak,
azúr tengerben aranyfény kacsint,
s míg a feszült villanydrótok lazulnak,
újra szeretek élni, élni, megint.
Soványka köd foszlik, semmivé lesz
minden szürke, s minden árnyék,
a csonka kukoricaszár, a száraz gaz is,
valahogy ma csodás, pazar ajándék.
Ráncot húz a bőrön az idő lépte,
s már ok nélkül sajog az ember csontja,
de ha kel a nap, s megkopik a sötét,
egy ifjú néz mindig a messzi horizontra.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-01-31 09:47:59
Utolsó módosítás ideje: 2021-01-31 09:47:59