Torzó
(Egy fénykép margójára)
(Kálvária-domb, Tata, 2004. november, fényképezte Veszprémi Jenő)
Kálvária-csoport áll ott a dombtetőn
Kőfaragott szentek örökké éltetőn
Több mint kétszáz éve készült alkotások
Osztrák sógor hozta anno tihozzátok
Századok elszálltak, s időnek vasfoga
Tönkretett már mindent, mert megvolt rá joga
Szomorú a látvány, ami elénk tárul
Itt valaki Jézus, Téged is elárul
Jézus a kereszten fej és lábak nélkül
Barbár torzók meredeznek műemlékül
Évek óta így van ez, de mégis megráz
Hol vannak a hívők, merre néz az egyház
Szerzetesek, papok, ájtatos apácák
Ébredjetek végre, ne törjetek pálcát
Ha tényleg hisztek Benne, s nem hazudtatok
Tegyetek hát Érte, és ne habozzatok
link a fényképhez:
http://fbartha.tvn.hu/kepzelodo/torzo.jpg
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.