Nyugdíjas-glamúr
Fülében társbérlő a zúgás,
iszapot karistol a szisztolé,
akciós az Aldiban az Omnia,
nagyanyám gyógymódja egy kis rozé.
Kimenős otthonkáját ölti,
gallérján virágzik a csipke,
szédelegve elsiet a boltig,
elkésett rúzs pirul a csikkre.
Boldogan esik-kel a lépcsőn,
délután vendégei jönnek,
ecetet sugároz az ablak,
lesütött oldalasok nyögnek.
Vérmesen szapulják a kormányt,
zsírosan csámcsognak a szájak,
Metlakin sakkozik a szitok,
dagadnak a pletykán hízott májak.
Ünnepet celebrál a csésze,
barátnők, este egy kis konyak,
ernyednek a ritka csontú tagok,
s derülnek a pohárba tett fogak.
Imádott nagymamám emlékére
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-01-30 09:02:03
Utolsó módosítás ideje: 2020-01-30 09:02:03