Petz György
Magamról
másról mit se tudok,
elképzelés csupán,
ami az emberről képem;
képmutató lennék, más se,
valóságos hivatás,
ahogy a létezőben a sosem
lebeg előttem,
akár a mesében,
ahol a gazda szamarát
járásra bírja -
elé lógatva egy árva répát,
nem ideáját,
de való sárgaságát,
mi van is, meg nem is,
addig, míg meg nem eszi;
nem éri, nem érti, célja van:
ő így az élet
haladó szamara.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-12-28 15:13:59 Utolsó módosítás ideje: 2019-12-28 15:13:59
|
|
|