Bandi
Ballag a mezőn
a decemberi szürkületben
görnyedt Jézusként
már ki se tudna egyenesedni
baktat ormótlan bakancsában
közben motyogja
a magukra maradt emberek
érthetetlen litániáját
fent él
az elhagyott szőlőhegyen
tizennyolc volt
amikor az apja kidobta
azzal
hogy felnőtt vagy
élj meg a magad kenyerén
azóta kulizik
tűr mindent
a fűtetlen kalyibát
a kiszolgáltatottságot
él-hal
nem érdekli
van
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-12-09 16:37:36
Utolsó módosítás ideje: 2019-12-09 16:39:50