Esö halottak napján
Érkezik apám. Sapkája
félrecsúszva. Keze virág.
Óvatlan fordulásomban
csípőmön keze már ott van.
Cipőm csikordul kavicson,
haladok hátra se nézve.
Kapu-szemközt kocsma. Nyílik.
Átjáróházunk a hídig.
A füst vágható, kupakserc,
üvegcsörgés is mérhető.
Ablakból az utcát nézem,
lábakat utca mezében.
Esik. Elállni nem akar.
Buszajtó és kupak sercen.
Mintha már kísértet volna:
maga előtt havat tolva
apám szólít, szomszéd asztal
gyűrött madárijesztője.
Mellé ülök. Beszélgetünk.
Kérek - cechen közös nevünk.
*
Buszra várunk. Elhúzódnak.
Álljuk a kőkemény esőt.
Bőrülésen dülöngélve
markolja combomat, félve.
Hazáig kísérem. Otthon
lefekszik. Az üres házban.
Anyja távol. Kályha lobog.
Kint eső: távoli dobok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Árgus, 1999/6
Kötetben: Itt, a papíron (Budapest, 2001)
Kiadó: Széphalom Könyvmühely