Tíz lépés
A falu vége itt tíz lépés, kicsi házak sora, kukoricás széle.
Szomorúfűz lehajló ága alatt forró ártézi vizet rejt a föld
kérge, fekete a határ, határa a határtalanságnak, leszáll
az este. Örvényt kavar a szél, füvet-fát borzol, s szétszórja
kormát. Üzembiztos a némán daráló idő, az eget csillag-
porral hinti a nagy, szelíd gépezet, a sötét, égi - mechanika.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: - (-, -)
Kiadó: -
Feltöltés ideje: 2019-08-19 15:58:11
Utolsó módosítás ideje: 2019-08-19 15:58:11