ÉDUBBA*
Sz. Mártának
Köpenyed Anu tavasszal.
Gyérülnél kölcsön-szavakkal?
Hajad Samas ígérete,
szemed Istár. Megérted-e,
Tábla Házának lánya,
béke békétlen lénye:
hatszorozott kettős kerubot kevesellek,
mert ide zordulnak szakállas irigyek,
aratni ott, ahol vetni nem vetettek!
És kihalásszák majd Saru-kinn-Mózest,
oszlopot állíttat joggal Kamurabbi,
Nebolondozzonacár is erre dörömböl:
rajtunk gyakorol minden hámita végzet!
Jácintok szanaszét…
Köpenyed tavasz-ég,
nézd, rózsás alakod, szavaid mind
kőbe-agyagba továbbörökítem!
Búzamezőm, nefelejcsem,
Márta, legyél te a kertem…,
hisz bármit rontunk ódon templomokon,
végül
Báb-ilani reggelre úgyis újraépül!…
__________________________________________
* Édubba: „a tábla háza”, alapfokú sumer írnokiskola
(lányok egyébként nem látogathatták)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Dies irae (Budapest, 2019)
Kiadó: Arany Sólyom Kulturális Misszió
Feltöltés ideje: 2019-08-09 09:05:39
Utolsó módosítás ideje: 2019-08-09 09:05:39