ÚJ AENEIS – INVOCATIO
"Klasszikus ódát kellene zengeni róluk e több száz"
Styx-szökevény demagógról, Metropoliszt leszanáló
hámita csürhe-bagázsról, bamba helóta-fiakról:
mint gomolyog buja füsttel közlekedők sunyi népe,
mint seregelnek a gyengét földbe tiporni a "hősök";
pénzbedobós pici nimfák és hivatalbeli bunkók,
gyors numerára igyekvők, bávatag, árva melósok
mint tülekednek a koncért! Talmi agóra a Város:
trójai módra megácsolt indulatok kavarognak…
Múzsa, segítsd dalom árját, ódain illene szólnom!...
_______________________
"...": Somlyó György: Mese a többszázról [sic!] c. verséből való
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Dies irae (Budapest, 2019)
Kiadó: Arany Sólyom Kulturális Misszió
Feltöltés ideje: 2019-07-12 07:59:11
Utolsó módosítás ideje: 2019-07-12 07:59:11