ELMARADT GENEZIS
A kvantumhabos Semmi
legalább önmagára döbbenhetett:
az ősi Pontot matériává vetette szét
az éneklő hidrogénfelhők utáni vágy.
Csak én értem be
csillagködök cintányérja helyett
az anyagiasult Lét nárcizmusával:
mekkorát szól egy tenyér, ha csattan…
Térdünk-kezünk vé(le)tlen ívfényében
föl-földerengő M-elmélet:
szuperhúrok nyiszorgása
a Nagy Egyesítő Gyakorlat híján.
...Székely Mári köntösösön…
…hejjjigazítsad…
…akárhány farsangja…
…kígyók között dannajdon…
"Insieme a te non ci stò più,
guardo le nuvole lassù"...
Megkésett próféták köpenye
hiába lobban elő a Napból
valahol Keleten.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Dies irae (Budapest, 2019)
Kiadó: Arany Sólyom Kulturális Misszió
Feltöltés ideje: 2019-05-24 13:09:08
Utolsó módosítás ideje: 2019-06-02 20:06:02