Lehetnénk
Lehetnénk szirmok egy almafán,
pehelybe ömlesztett lelkek,
kilincsek gazdagság ajtaján,
bőséget ígérő tervek.
Egymáshoz simuló kelyhek,
esőcsepp talpának pohár,
várandós ágakon terhek,
kincseket kínáló kosár.
Méhecske-jelmezes angyalok
áldanák szűzies testünk,
bársonyból repedő hajnalok
hallgatnák ünnepi eskünk.
Hordoznánk napmeleg magzatát
duzzadtan ébrednénk újra,
szórnánk a teremtés dallamát
ízlelőbimbókon túlra.
Gyümölcsünk imaként tapadna
édesre szomjazó szájra,
torkokban hűs patak fakadna,
s pupillák nyílnának tágra.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-04-19 15:01:46
Utolsó módosítás ideje: 2019-04-19 15:01:46