Tavaszi alliterációk
Erdő mélyén kavics-árkot
cserfes csermely csiklandoz,
nyalka nyírfán harkály kopog,
kusza pulzus visszhangoz.
Avar-illat felhő felett
buja bozót burjánzik,
márciusba mártott lelkem
szeszélyesen hullámzik.
Tönkre tarolt tölgyfa-tisztást
pára-pamacs permetez
tavasz tündér tompa tőre
századszor is megsebez.
Ványadt varjú vartyogása
hasít hangos hahóval,
talán tényleg kibékülök
most a bennem lakóval.
Rigócsőrbe csípett csimasz
csendes kínnal csodálkoz,
arcom vászon, sugár-pászma
fest rá pírt a csodákhoz.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-04-03 09:44:41
Utolsó módosítás ideje: 2019-04-03 09:44:41