Mikor még hittünk s mulattunk néha
Barátaimmal mulatni mentünk.
Törzsbárunk kopott asztalán
bortócsából rajzoltuk ujjal:
Mi betörjük a Világ ajtaját!
Aztán dúdoltunk elmúlt nótákat,
betiltott dalt és sámán-imát
Sírtunk, hogy elbuknak mind az igazak
(s hogy újra kidőlt a kurva pohár)
Később írtunk.
Mind írtunk. Verseket,
dalokat, novellát,
rossz cikkeket
S így jött szóba, hogy az Ésben
Gy. mit mondott verseinkre
És Zs. pénzért megjelentet,
- de nem értünk annyit önmagunknak
Részegen dúdoltunk tovább. Meséltünk
Adyt, Cyranót
S elmenet
Villon-Faludit, Simonyi Imrét,
az utcán még gyerekverseket
- és, hogy miből lesz kapupénz -
(de ezt már csak úgy, magunkban, pianóban)
Aztán meg újra felröhögtünk
Aztán meg újra felsírtunk
- Rendőrjárőr jön, fiúk -
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.