Édes Nap
Hol van a Nap, kérdi lányom,
nyugta után nem találom.
Jó kérdés ez, gyerek szájból,
választ agyam mit varázsol?
Mondhatnám, hogy álmos, alszik,
(előbb persze megmosakszik),
takarója átszüremlő,
ebből lesz a csillag-erdő.
Mondhatnám, a Föld egy labda,
s nagy feladat vár a napra,
keringhet a labda körül,
minden pöttye ennek örül.
Mondhatnám, hogy bolygónk forog,
(bolygó, az egy labda-dolog),
mikor ránk tűz napunk heve,
sötét földünk másik fele.
Mégse mondom se ezt, se azt,
se a hamist, se az igazt,
inkább mondok hites mesét,
kerül majd rá finom pecsét:
Mikor a nap lebukik,
tenyerembe bebúvik,
vedd hát el, mit szemed lát:
egy narancssárga pasztillát.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-10-25 10:24:01
Utolsó módosítás ideje: 2018-10-25 10:24:01