Diákálmaink
Hogyan tovább?
Már nem tudom, merre is volt az az utca,
ahonnan barátaim le a lépcsőkön a hordók közé,
aztán az égig feljutottak
Ahol a kémények a földön álltak
s a kapu a tetőn nyikorgott
tárt-magányosan
Ahol a házmester adott két forintot
minden este,
éjfél után ha felzavartuk
Azért jó lenne elérni mégiscsak azt az Utcát!
Csodálatos hazugságaink vad lampionjai
feldíszítették mind a kopott házakat
És énekeltünk.
Énekeltünk, tudom!
De a dallamra már nem emlékezem
Néha hiába mentünk végig álmaink között,
minden üres volt,
Csak egy rendőr fütyült utánunk és szaladni kellett
- Saját magunk elől olyan nehéz volt elmenekülni
Most újra menekülnék, jóbarátom
Volt-álmok, ál-élet, s a szennyes levegő
ha körbefog, elfutnék messze
a Világból
- és saját fiatalságom emléke elől
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.