Hát így (Halász Elődnek)
Te is megkaptál mindent,
Hogy elmondhasd a végén:
Mértéket kaptam az egészhez.
Számomra akár kedves, vagy sem,
Velem lett hiteles valamennyi út
És tévedés. És ha meg-megálltam,
Az is. Utólag érthetetlen annyi sietés,
Annyi átvirrasztott éj elképzelni azt,
Mi sose lett, hát így jó.
A tudás nem több, mint összekötni
Távol-dolgokat, vagy odébb lépni,
Úgy még, hogy árnyékodnál
Többre vigyed bennük. Mégis vagy,
Nem vélemény csupán és nem csak
Lélek, bársony simítás és máris
Máshol. Átöleled az egészet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-07-31 09:43:33
Utolsó módosítás ideje: 2018-07-31 09:43:33