Süssünk mesét
Kell hozzá egy kiskirálylány,
meg egy boszor-, vagy egy sárkány,
kell hozzá egy öreg király,
jó mesébe ennyi kijár,
kell bele egy ifjú legény,
lehetőleg nagyon szegény,
kell még rokka, cipő, tükör,
esetleg két apró ökör.
Gyúrjuk mindezt pogácsának,
és, amikor készen állnak,
hintsünk rájuk mákszem álmot,
amit még egy lurkó látott,
hamuba is hempergessük,
belső tűzön melengessük,
és ha kisült, kössünk batyut,
tegyük mellé aput, anyut,
s bizonyítva ember-létünk,
ezer évig ezen éljünk.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-07-16 15:18:47
Utolsó módosítás ideje: 2018-07-19 09:33:24