Zongorádon
Holnap mindenre érkezik felelet.
Gondoljad tovább, amíg teheted,
Csak e női lélekről ne kérdezzen
Senki, hiszen sajátom és idegen.
Bennem, finom gondolatformákban,
Csiszolatlan, mély érzések gurulnak
Végig gondjaim gerincén, s holnap
Szerethetlek-e szilánkból forrt hittel?
Szemekben rejtőző múlt foltjait,
Kimondhatatlan, eltűnt szép dolgait,
Sajgó félelem oltja rá jelenemre.
Szerethetek-e szilánkból kélt jövőt?
Barátom, magamnak vagyok idegen,
Tél értem jön metszőn, hidegen.
Látod, meztelen titok a lelkem?
Zongorádon játssz nyarat nekem!
Aszód, 2004-10-23
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.