Altató és Altató-dal
Altató
Egyedem-begyedem tengertánc
Álmodjál szép borostyánt
Belé rejtve kis bogár
A szabadba sosem jár
A borostyán az kegyetlen
Amit bezár, menthetetlen
Nem aludni lehetetlen
Mert a tenger morajával
Duruzslással, kuruzslással
Mindenképpen elaltatok
Az álmod legyen színes
Repülésről leszel híres
Maradj bátor és merész
Légy igazi tengerész
Kihalászol sok borostyánt
Ebből lesz a szép kösöntyű
Dísz lesz hattyúnyakadon
Te leszel a legszebb haja-haja-hajadon
Borostyándísz lesz még-a-még-a hajadon
A tenger csak zúg, nem adja
Könnyedén a borostyánt
Csak ha cserébe megkapja
Álmod legszebb mosolyát.
Altató-dal
Eunochtin, Gerodorm, Stilnox, Sanval,
10 milligramm Yarocen hármasával,
Eejuhnyem, nyicsevó, pénzem nincsen,
Nekem az elalvás a legdrágább kincsem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-02-20 12:51:14
Utolsó módosítás ideje: 2018-02-20 12:51:14