Apám
Fülemben felcseng a nevetése,
a Magyarok utánozhatatlan kacaja.
Látom arcán a szelíd mosolyt,
szemeiben a zöld íriszek beszélnek.
Látom a kezét, nagy volt és eres,
a kender, a bánya edzette meg,
de simogatott vele.
Érzem a lényét, szelíd volt,
hallgatásával is sokat mondott.
Megbecsült mindent - hisz erre
nevelte a cselédsors -, egy jó szót,
az asztalon a kenyeret.
Egyszerű ember volt, mégis
egyetlen, ki szeretni tanított
az embertelenségben.
Tartás volt, hegynek patakja,
partja, a rét virága, az erdők koronája,
Ember, gyönyörű lélekben.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-02-02 19:13:38
Utolsó módosítás ideje: 2018-02-02 22:24:59