A réten egy pipacs ringatózik a szélben. Egy
méhecske óvatosan közelít felé. Te melyik vagy?
A méh? A pipacs? A szél? Vagy egyik sem?
Egyszerű teszt. Nevezhetjük állapotfelmérésnek.
Kék pillangó. Talán boglárkának hívták.
Most egy múzeum gyűjteményének kredencében
fekszik kiterítve gombostűvel a testében.
Ott láttam. Virágos réten sosem.