A jelen kenyere (jav)
Szökött fegyencek a szavak –
lázadnak a szirénhangú múzsa ellen.
Rommá lesznek a kártyavárak.
Múló pillanatba dermed a lélek.
Már az álom sem varázsol.
Nyárba fagynak a szívek,
aztán az ősz már csupa csend.
A kapituláló lélek megzakkan.
Fehér zászlót lenget a fonnyadt vágy.
Gyűlölködő tömeg bókol
a leomlani készülő tornyok előtt.
A létfolyó kővé dermed:
törvénykeznek a látomásban.
A jövőkép homályos pixelekre hull.
Minden hajnallal új múlt születik.
Esszük-e még békén a jelen kenyerét,
vagy koldulunk majd haraggal?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-12-30 23:47:54
Utolsó módosítás ideje: 2018-01-09 07:33:55