életút
anyja dolgozni járt egyedül
kapálta a kukoricát és
morzsolta le a padláson a
csöveket és gyerekkorát
igazán nem volt nehéz dolga
csak azt a ficakot kellett el-
kerülnie ahol apja lógott
egykor a szeren tétlenül
néha oda-odapislantott
de csak azért hogy ne féljen a hely-
zettől és saját félelmétől
könnyűnek találta ilyenkor
a testét lelke kőkeménnyé
vált az idők során megérte
*
lelke kőkeménnyé vált az idők során
hallgatással mosolygással pótolta
azt amit nem lehet soha mással csak
amit a hippik úgy mondtak szeretet
love peace hallotta innen is onnan is
de csak kézbe vette a géppisztolyt a
seregben aztán ugyanazzal a kéz-
zel simogatta meg kedvese mellét
szégyellte kicsit de jólesett vala-
kihez tartozni ennyi neki is jár
mert egyedül még hazudni sem jó
igazán szerette volna abbahagy-
ni az egészet minden összetört ál-
mot és kimondani végre megérte
*
abbahagyni az egészet sose volt
bátorsága soha semmitől sem félt
jobban mint a magánytól hogy magára
marad ijesztőek a gondolatok
a saját gondolatai nagyobb kínt
okoztak mindennél mikor egyedül
maradt velük leköpködte őket phhhiiijjjjj
míg rádöbbent a legjobb barátai
mégiscsak ezek a kificamodott
szavak mert szó a gondolat még ki-
mondatlanul is súlya van mint a lé-
leknek ami megteremti őket vagy
a szellemnek ami ezt az egészet
kitalálta s azt mondta megérte
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-11-26 12:10:26
Utolsó módosítás ideje: 2017-11-26 15:50:29