Hiány
Adtál, amikor kellett,
mint a kenyér foszlott
felettem az eget takaró felhő,
adtál, és soha nem néztem
mennyit mér szíved, hittem
minden úgy elegendő,
ahogy elejétől adatott.
A víz elébb még áramlott,
azután jég lett,
korcsolyázott rajta a lélek, magunk
alá gyűrt szárnyaink kiterjesztettük,
mint a madár,
ki érzi, van hova repülni.
Szabadnak lenni jó
mondtad, és elszívtad a sodort cigarettát,
szabadnak lenni jó, mondtam, és néztem
milyen messze távozik belőled a füst,
s viszi egy részed magával.
A völgy mélyén ültünk,
mögöttünk a néma hegy ásított,
sokszor hallotta már ezt,
ahogy a deprimált párok
jobb életről álmodnak.
Te a madarat akartad utánozni,
de későn vetted észre,
embernek születtél, és
beléd települt a hiány,
én veled emelkednék,
lennék karjaid helyén a szárny,
te a cigarettacsikket messze dobod,
legalább az repüljön, ha te már
nem tudsz.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-10-30 10:02:14
Utolsó módosítás ideje: 2017-11-02 08:59:27