Ha valaki meghal
SZIGETI GYÖRGY
HA VALAKI MEGHAL
Ha valaki meghal, akit ismertem,
belém nyilall, majd én is meghalok,
rettegek ettől a bizonyosságtól,
s titokban örülök, mert még vagyok.
Miért kell tudni azt, vége lesz egyszer,
el kell viselni ekkora terhet.
Ilyenkor csak az istenhit segíthet,
tőle kaphatok mindig kegyelmet.
Ezzel a nagyon-nagy titokkal élhet,
hogy halni is tudjon minden ember.
Törvény ez, akár a gravitáció,
emberségemet megvédő fegyver.
2017. október 10.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-10-17 01:36:36
Utolsó módosítás ideje: 2017-10-19 05:18:33